LED voordelen

U denkt wellicht : minder stroomverbruik. Klopt! Maar dat is niet het enige voordeel van LED verlichting! Op deze pagina lichten wij diverse voordelen toe: wat zijn de voordelen van LED, en waarom LED verlichting van de Ledgoeroe voor U de juiste keuze is.

 

LED verlichting is energie efficiënt

Het grote voordeel van LED verlichting is het lage energieverbruik ten opzichte van de lichtopbrengst. Met LED verlichting is er een besparing te realiseren van 50 % tot 90% op de energiekosten en een evenredige milieubesparing op CO2- en zwavel uitstoting. LED verlichting ligt qua aanschaf iets hoger in prijs, echter binnen 2 à 3 jaar is dit terugverdiend door het lage energie verbruik.LED verlichting wordt nauwelijks warm. Dit betekent dat de energie, die naar de LED lamp gaat, bijna maximaal benut wordt. Dit in tegenstelling tot de traditionele lichtbronnen, deze verbruiken tot wel 90% van de energie aan warmte. Hier blijkt dus uit dat de LED technologie superieur is aan de traditionele lichtbronnen. Het grootste voordeel van LED is tegelijk ook de grootste uitdaging. Om effectiviteit in balans te brengen met ergonomie. Om energiebesparing te combineren met comfortabel licht. Het ontwerp van een LED-armatuur voor werkomgevingen vraagt om een zorgvuldige afweging tussen comfort en besparing.

Wist u trouwens dat LED verlichting meer licht produceert per Watt energie dan bijvoorbeeld een gloei-, spaar- of halogeenlamp?

  energylevel.jpg

 

verbruikboldsmall2.jpg

Lange levensduur

Een groot voordeel van LED lampen is de langere levensduur. Onze producten hebben een gemiddelde levensduur van 30.000 tot 50.000 branduren. Er zijn zelfs al LED lampen die een levensduur hebben van 50.000 tot 100.000 branduren! In geval van huishoudens: een gemiddelde lamp in een gemiddeld huishouden wordt ongeveer 2,7 uur per dag gebruikt. Een vuistregel is dat 1.000 branduren overeenkomen met een jaar lang gebruik. Op basis van deze informatie zijn de volgende levensduren te berekenen; LED lamp 10-25 jaar, spaarlampen 4-8 jaar, gloeilamp ca. 1 jaar. Een LED armatuur kan een zeer lange levensduur hebben, van uitgaande dat het armatuur een goed doordacht ontwerp heeft en bestaat uit hoge kwaliteits componenten. De verwachte levensduur is afhankelijk van een aantal factoren:

 • Het armatuurontwerp (ten behoeve van de temperatuur van de LED).
 • De keuze van de voeding (driver).
 • De keuze van het soort LED (type en fabricage).
 • Het vermogen wat de LED moet doorstaan (voedingsstroom).
 • De omgeving waarin het product is geïnstalleerd.
 • Het juiste advies voor uw situatie.

 

Lichtkwaliteit

De technische ontwikkelingen op het gebied van LED lampen gaat supersnel. Waar een LED lamp vroeger nog een fel wit licht gaf, geven de LED lampen van tegenwoordig een sfeervolle warm witte lichtuitstraling. Hierdoor zijn de LED lampen zeer goed te gebruiken voor (sfeer-) verlichting binnenshuis. LED lampen zijn dimbaar waardoor u zelf de sfeer in uw huis bepaalt. De kwaliteit van het licht hangt af van meerdere factoren:

 • kleurtemperatuur
 • kleurweergave
 • kleurkwaliteit
 • lichtsterkte

Het is een prioriteit om niet alleen te kijken naar de nieuwprijs van het product, echter ook naar de verandering van de lichtkwaliteit gedurende de levensduur van de LED lamp. Deze blijft bij LED lampen in het algemeen al aanzienlijk langer op de juiste kleurtemperatuur dan bij conventionele verlichting.

LEDbrandurenboldsmall.jpg

 

Veiligheid

 

LED lampen zijn aanzienlijk veiliger in gebruik dan ander soorten verlichting. Dit komt  doordat de LED lampen niet of nauwelijks warm worden. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om ‘s nachts lichten aan te laten zonder dat er kans op oververhitting is, wat brand aan de fitting kan veroorzaken. Hierdoor zijn LED verlichtingsarmaturen bijvoorbeeld zeer geschikt voor  gebruik in gebouwen die dag en nacht operationeel zijn. Naast geld besparen op het energieverbruik, zijn LED lampen en LED spots ook nuttig in het voorkomen van branden en andere ongevallen die worden veroorzaakt door oververhitting.

Alle LED producten waar LED Goeroe mee werkt voldoen aan alle wettelijke criteria voor lichtopbrengst, milieu en veiligheidsnormen.

 

ledgoeroewitsmall2.jpg

 • LedGoeroe Compagnonsweg 7 
 • 9482 WR Tynaarlo 
 • (+31)592-580000